איך זה עובד

טיפול בפסיכותרפיה מבוסס על הקשר בין מטפלת למטופלת, בו מתאפשר שחזור של הקשר הראשוני שיצרה המטופלת עם המטפלת העיקרית בשנים הראשונות לחייה - אמא, אבא או מי שטיפל בה. 

אף על פי שכל הורה עושה כמיטב יכולתו, לעיתים החוויות הראשוניות שלנו לא מיטיבות מספיק. משם אנחנו מגיעים לטיפול כדי לפתח מודעות, להבין לעומק את הקשיים שלנו ובעיקר ללמוד איך אפשר לייצר שינוי.

ריפוי שמתאפשר בתוך קשר טיפולי מביא ליחסי אמון, חיבור רגשי וקשר בטוח גם במערכות היחסים בחיי המטופלת.

מה מוסיפה המוזיקה

המוזיקה מהווה גשר המחבר לתכנים לא מודעים

המוזיקה עוזרת לחבר חלקים בעצמי ומייצרת אינטגרציה בין חלקים מנוגדים

המוזיקה מספקת גישה רכה, מבוקרת ומכילה לתכנים רגישים

המוזיקה מחזיקה ועוטפת מחשבות ורגשות שהיו עלולים להיות קשים מידיי לעיכול.

חיבור גוף נפש

כשמקשיבים לגוף אפשר לשים לב לכמה מישורים: 

הגוף החושב (מחשבות ואמונות על החיים), הגוף המרגיש והגוף החש

היחסים בין מחשבות, רגשות ותחושות נוכחים בגוף שלנו כל הזמן. 

כשאנחנו שמים לב לחיבור ביניהם ומעלים למודעות מה שעומד מאחורי כאבים או תחושות לא נעימות שיש לנו - נפתחת דלת לריפוי. 

כשתשומת הלב ממוקדת בגוף ושוהים בה, יכולות לעלות למודעות מחשבות ורגשות הקשורות בזיכרון מסוים שאולי לא קיבלו מענה מתאים כאשר התרחשו. 

המודעות לרגש מאפשרת להרגיש ולחוות אותו במרחב בטוח ולפרוק אותו כפי שלא התאפשר לפני כן. 

הפורקן הרגשי יכול להתרחש באמצעות תנועה וקול (למשל אנחה, צעקה, בכי, שקשוק, מתיחה) ועשוי להביא לשחרור מתחושה גופנית לא נעימה ששהתה בגוף זמן רב.

לכל ניואנס יש משמעות

תסמיני גוף- בטן, ראש, מתח שרירי, דפיקות לב, הזעה בידיים.

תסמיני קול- צרידות, איבוד הקול, פער במנעד (גאפ), רק גוון גבוה, רק נמוך, בעיקר אוורירי, חזק מידיי, חלש מידיי, מנעד מצומצם, כאב בגרון, יובש בגרון, ליחה בדרכי הנשימה.

תסמיני נפש- חרדה, דיכאון, הצפה רגשית, התמכרות, אובססיביות, כעס ממכר, ניתוק רגשי, קרייבינג (השתוקקות), דימוי גוף, ביטחון עצמי נמוך, עליות וירידות במצב הרוח.

איך זה נשמע? 

קושי בויסות מערכת הנשימה- 

מהירות דיבור שלא מותאמת לנשימה (כשמנסים לדחוס הרבה מילים בדיבור או בשירה ושוכחים לנשום), כשמשקיעים אנרגיה רבה בנשימה שלא באמת מועילה, ולא מכניסה אוויר באופן מזין שמאפשר רווחה. 


הצפה רגשית- 

כשמתחילה לשיר ומיד עולות דמעות. הגרון נסגר והקול כמעט נעלם. יכול להיות מלווה בכאב או מחנק בגרון. 


חרדה- 

כשהקול מאומץ, מתוח, הגוף מתאמץ אבל הקול לא יוצא כפי שרצית, השרירים מכווצים יתר על מידה (סרעפת, בטן, גרון, צוואר ועוד), אין כמעט אוויר ויש מלא אנרגיה שלא מצליחה להיות מתורגמת להפקת צליל ונתקעת בגוף.


דיכאון- 

כשהקול חלש ,רפה ובקושי יוצא, מעט אוויר, מעט תמיכה, גוף רפוי.


כעס-

שירה בעוצמה גבוהה, מאומצת, מתח בגוף, מלווה בהרגשת לחץ, ביקורתיות, הקאה רגשית.


ניתוק- 

שירה בלי רגש או חיבור לגוף, שירת המילים בפנים קפואות, ללא ביטוי רגשי, בלי חיבור משמעותי למילים, למוזיקה או לעצמי. הגוף. מתוח או רפוי, הנשימה שטוחה מאוד. לפעמים קושי להקשיב ולהיות עם המוזיקה שעשוי להתבטא באי דיוק בצלילים או בקצב.


טראומה- 

לעיתים עשויות להופיע חסימות בקול שיכולות להעיד על טראומות שנחקקו בנפש ובגוף. החסימות יכולות להופיע בקול באמצעות הקשיים הקוליים שפורטו מעלה יחד עם ניתוק רגשי, הרגשת קיפאון, הצפה רגשית ועוד. באמצעות עבודה קולית בעדינות רבה ובמרחב בטוח ניתן לפגוש את הטראומות ולאפשר להן פתח לריפוי ותיקון. 

תקשורת קולית ראשונית והתקשרות בטוחה

הקשר הקולי עם אמא מתחיל כבר ברחם. אחד החושים הראשונים שמתפתחים אצל עובר הוא חוש השמיעה, העובר מגיב לקול אימו ברחם ונרגע כשהיא שרה אליו. כשתינוק נולד, הוא מזהה את קולה של אימו שמכיר מהרחם. 

דרך התקשורת הראשונית של תינוק היא בכי. אחת הדרכים היעילות להרגיע תינוק היא באמצעות הקול: דיבור רך ושקט, קולות רכים ושירה. ככל שגדל, כך התקשורת הקולית בין התינוק להוריו, מתפתחת ומעמיקה. 

כשההתקשרות הראשונית הזו מותאמת במידה מספקת לצרכי התינוק, הוא מתחבר לעולם ממקום בטוח, דבר שישפיע על מערכות היחסים בחייו הבוגרים, עם עצמו ועם אחרים.


כל אחד מתבגר בזמן שלו וזה בסדר. בת.ן כמה את.ה מרגיש.ה שאת.ה היום?

על הגשמה עצמית ובריאות

אינדיבידואליות- קארל יונג

הגשמה עצמית היא סופו של תהליך של מודעות, ביטוי והרמוניה של חלקי הנפש השונים. כשאנחנו מבינים את הייחודיות שלנו אנחנו יכולים להתחייב לתהליך אינדיווידואציה ולהתחבר לעצמי האמיתי שלנו.

לכל אישה/אדם יש את היעוד היחודי שלה, ולולא הוא מוגשם באמצעות אחדות של מודע ולא מודע, האישה/אדם יכולה לחלות.